Община Две могили

+ - =

Седмица на община Две могили
Joi, 19 August 2010 00:00
There are no translations available.

     Традиционните празници на община Две могили тази година се състояха в периода 19 - 22 август. На 19 август бяха посрещнати участниците в МДФФ „С фолклора от миналото-заедно в бъдещето”- танцов състав „Дорулец”-Калараш, Румъния и танцов ансамбъл „Кодрений”-гр.Калараш,Молдова. На 20 август на сесия на общински съвет Две могили кметовете на Две могили и Биелск Подласки официално сложиха подписите си под договор за сътрудничество и взаимопомощ в социално-културната, спортната и икономическа сфери.


     Гостите бяха впечатлени от невероятната природна фантазия в пещерата „Орлова чука”, от архитектурата и самобитността на Чаршията във Велико Търново, както и от спокойствието и уюта на малкия град до могилите.През целия ден на 20 август на паркинга пред общината течеше състезание за радиоуправляеми автомодели с организатор Спортен модел Клуб Приста и със съдействието на община Две могили и ПП „Герб”. На градския стадион се осъществи демонстрация по източни бойни изкуства-карате и джиу-джицу с участието на европейския шампион Тодор Събев със съдействието на клуб „Динамо”-Русе. Хората от града наблюдаваха йога, аеробика, тенис на маса, футбол, народна топка –спортни прояви, с които община Две могили цели приобщаването и поощряването на младите хора към спортуването, като потребност, като едно полезно, свързано със здравето и пълноценния живот, занимание.

     На 20 август по бул.”България” премина дефилето на МДФФ „С фолклора от миналото-заедно в бъдещето”, след което кметът на общината Драгомир Дамянов официално откри VІІ издание на Международния детски фолклорен фестивал ”С фолклора от миналото-заедно в бъдещето”. Да уважат празника на община Две могили по покана на кмета бяха почетният гражданин на гр.Две могили Генералния консул на Русия в Русе Михаил Торшин, делегация от Берово, Македония, начело с кмета Драгу Наджински, от Калараш, Молдова, предвождана от кмета Николай Мелник и кмета на Биелск Подласки, Полша Евгений Березович. Гостти на Две могили бяха и представители на общините Калараш и Прунду Бъргарлуй–Румъния.

     Сцената на летния театър се обагри от знамената на България, Румъния, Молдова,Полша, както и от националните флагове на Италия, Гърция и Турция, които бяха гости на града по проект за младежки обмен„Здрав дух в здраво тяло”, финансиран от Национален център за европейски младежки програми и инициативи.

     На 22 август от 9.00ч в местността „Орлова чука” кметът Драгомир Дамянов обяви началото на традиционния едноименен фолклорен събор.До обяд на сцената се изявявиха местни самодейни състави,както и изпълниттели от Русе, Караманово, Табачка, Зараево. Необичайна рок-ръченица представиха самодейците от Паламарца, които спечелиха овациите на публиката с международния състав на танцьорите. Приповдигнатото настроение на хората се събра в голямо българско хоро от гост изпълнителката Поли Паскова в дует със Здравко Мандаджиев.

     Напук на кризата Две могили празнува, а празниците показват самобитността, инициативността и желанието на една община да работи в полза на хората.


 
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright 2010 Municipiul Dve Mogili. Toate drepturile rezervate.