Община Две могили

+ - =

По покана на община Берово
26 Август 2010

По покана на община Берово,Македония, танцов състав „Ралички”  и солисти на вокално студио „Кейси” при Общински детски комплекс  Две могили  участваха  в международен Етно фестивал, който се проведе в Берово на 26, 27 и 28 август т.г. Събитието е дял от проекта „Мрежа за култура,спорт и туризъм” с партньори окръг Тшебницки-Полша, окръг Кампалунг-Румъния,общините Две могили- и  Попово-България и Неготино и Берово-Македония.

Целта на фестивала , който се провежда за втори път, е да се запознаят участниците от различните държави с фолклора и традициите на съседните региони, както и да се промоциират културните и природни забележителности на града-домакин. Припомням, че през 2009г община Две могили и община Берово сложиха подписите си под договор за сътрудничество и взаимопомощ в социално културната, спортната и икономическата сфери.Кметът на общината Драгомир Дамянов бе официален гост на македонския си колега, заедно с градоначалниците на всички общини, с които Берово си партнира.

            Последният фестивален ден съвпадна с най-големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица, който е и празник на Берово.В този ден хората от всички краища на Македония се отправят към манастира Пресвета Богородица и стават част от църковно-народния празник.Над 30 000 госта е посрещнала общината в рамките на празника.Перфектна организация, отлични условия и изключително гостоприемство-такива са впечатленията на завърналите се в Две могили участници в етнофестивала.


 

Банкова сметка

ОББ АД КЛОН ДВЕ МОГИЛИ
IBAN BG30UBBS80028449207610
BIC UBBSBGSFModule error

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019


Правна информация :: Лични данни
 
Проект “Модерна и ефективна администрация в община Две могили”. Договор №A-09-31-38-C/12.06.2009 г.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Социален фонд
Copyright © 2010 Община Две могили. Всички права запазени.