Община Две могили

+ - =

Тържества за независимостта в Две могили
Miercuri, 15 Septembrie 2010 00:00
There are no translations available.

     По повод 102-та годишнина от провъзгласяването на българската независимост, Община Две могили, съвместно с Младежка мрежа “Съхрани българското”, подготвят тържествена програма.
На 21 септември гостите и гражданите на Две могили ще имат възможност да видят концерт на Веселин Маринов. В 8.45 ч. на 22 септември на гарата в Две могили ще пристигнат с влак младежи на “Съхрани българското” от Русе.

     Там те ще бъдат посрещнати от кмета на Общината г-н Драгомир Дамянов, а от 9.00 ч. ще започне официална церемония. Във фоайето на гарата ще бъде открита изложба, посветена на независимостта. Припомняме, че в ранните часове на 22 септември 1908 г. на път за Велико Търново, по време на престоя на царския влак на гарата в Две могили, министър-председателят Александър Малинов написва текста на Манифеста за обявяване на независимостта. По този повод през 2008 г. там бе поставена паметна плоча.

     Програмата ще продължи с младежки концерт “Съхрани българското”, а по-късно официалните гости и представители на различни институции и клубове ще вземат участие в кръгла маса на тема “Културно наследство и туризъм”. Главен акцент на дискусията ще бъдат възможностите за партньорство между младежките организации и институциите в България в сферата на туризма и популяризирането на културното наследство.

 
Terms of Use :: Privacy policy
 
Project “Modern and Effective Administration in the municipality of Dve Mogili”. Contract А 09-31-38С/12.06.2009
Тhis project is being implemented with the financial support of Administrative Capacity Operational Programme, co-funded by the European Union through the European Social Fund.
Copyright 2010 Municipiul Dve Mogili. Toate drepturile rezervate.