Община Две могили

+ - =

Архив новини и събития
Втори събор на хърцоите
09 Август 2011

На 13 август в с. Кацелово, община Две могили ще се проведе Втори събор на хърцоите. Организатори са Народно читалище "Н. Й. Вапцаров1902" с. Кацелово и Община Две могили. Над 480 участници ще представят фолклорното богатство на хърцоите. Жури в състав проф. Петър Льондев, проф. Анчо Калоянов и д-р Велислава Донева ще оценява изпълненията. След края на конкурсната програма ще започне поздравителен концерт от представители на балканджии и капанци.


Програмата може да изтеглите от тук.

 
Завърши II фолклорен фестивал "Жива вода" в с.Каран Върбовка
18 Юли 2011

В събота 16 юли в Каран Върбовка се проведе ІІ Фолклорен фестивал „Жива вода”. Организатори бяха Община Две могили, Народно читалище „Развитие 1908” и Кметство Каран Върбовка. Пристигнаха над 1000 участници от 54 населени места в Северна България. Форумът започна в 8.00 ч. с изпълнение на танцов състав „Ралички” към Общински детски комплекс – гр. Две могили. Официалното откриване се състоя в 12.00 ч. с приветствия от организаторите и отец Емилиян от Русенската митрополия. Журито в състав Вяра Косева (етнограф), Сийка Братоева (хореограф) и Кристина Димитрова (преподавател народно пеене в НУИ „Проф. В. Стоянов” – Русе) имаше тежката задача да оцени 140-те изпълнения за деня. Изпълнителите се състезаваха за Приз „Жива вода” и в още 15 категории. За първа година беше определена специална категория за възпитаниците на музикални школи и гимназии. Призът за най-добро представяне спечели хор „Славей” към НЧ „Мита Стойчева 1900” с. Обединение.


Резултати

 
Програма на II фолклорен фестивал "Жива вода"
13 Юли 2011

Поради големия брой участници на фестивала, организаторите ограничават изпълненията на 2 песни за групи и 1 песен за индивидуални изпълнители.


Програма

 
Делегация на Община Две могили в турския град Алтънова, област Ялова
07 Юли 2011

С изключително сърдечен прием и голям транспарант с надпис „Добре дошли” на латиница беше посрещната делегация на Община Две могили в турския град Алтънова, област Ялова. Българската група, водена от кмета Драгомир Дамянов посети турския град по специална покана на тамошния градоначалник д-р Метин Орал. Двете общини подписаха договор за сътрудничество и партньорство в сферата на икономиката, културата и спорта. Посещения на корабостроителница, пречиствателна станция, спортен комплекс и център за производство на цветя са само част от програмата, подготвена за българските гости. В лятната резиденция на Кемал Ататюрк се състоя среща с български изселници, голяма част от които са били от Две могили, Помен, Червен, Абланово, Разград, Силистра и др. Сред тях са председателят на Общинския съвет и заместник-кмета на община Алтънова.
По време на срещите между ръководствата на двете общини са постигнати договорки за съвместни културни и спортни прояви. По покана на кмета Драгомир Дамянов танцов състав от гр. Алтънова ще участва в Международния детски фестивал в Две могили идния месец. Представители на общината пък ще бъдат официални гости за празника на града в края на август.

 
В гр. Кълъраш (Румъния) се подписа договор за сътрудничество
07 Юли 2011

На 30 юни в гр. Кълъраш (Румъния) се подписа договор за сътрудничество между пенсионерските клубове в община Две могили и пенсионерския синдикат на гр. Кълъраш. Договорът се подписа в заседалната зала на румънския град в присъствието на зам.-кметовете на двете общини Румен Марков и Николае Куцар.

 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 3 от 19

Банкова сметка

ОББ АД КЛОН ДВЕ МОГИЛИ
IBAN BG30UBBS80028449207610
BIC UBBSBGSF


Избори за Народно събрание 11.07.2021

Module error

Преброяване 2021

Правна информация :: Лични данни
 
Проект “Модерна и ефективна администрация в община Две могили”. Договор №A-09-31-38-C/12.06.2009 г.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския Социален фонд
Copyright © 2010 Община Две могили. Всички права запазени.